Elektronika

Petek, 12. avgust 19:00 - Sobota, 13. avgust 3:00

Vstopnina

Bistveni del Festivala Čipkarija poleg zaključnega koncerta predstavlja večer elektronske glasbe, na katerem so v preteklosti nastopili že Mladen Tomić, Marko Nastić, Raul Mezcolanza, Ramon Tapia, Valentino Kanzyani in številni drugi. Med velika imena glasbenih izvajalcev na Elektroniki se bodo letos podpisali še Uto Karem, Urban Jeram, Marina Karamarko in Lexo.

S festivalskim dogajanjem želimo letos spet oživeti tako mesto kot tudi stara, zapuščena rudniška poslopja, zato večer elektronike in zaključni koncert spet odpirata vrata v Kajzer, nekdanji rudniški kompleks, ki je nekoč služil kot eden izmed treh glavnih vhodov v idrijski rudnik.

 • Uto Karem
  23:30 - 1:30

  Z 20 letnimi izkušnjami kot DJ, producent in manager založbe Agile Recordings, ima Uto široko vizijo bistva techno glasbe in je tekom let postal mednarodna techno referenca. V zadnjem desetletju neumorno nastopa širom celotne Evrope, Amerike in Azije z njegovim unikatnim trademarkom setov, polnih ritmičnosti in energije, ki so postale vzor DJ-em po celem svetu.

 • Urban Jeram
  1:30 - 3:00

  Zmagovalec tekmovanja Burn Residency 2012 in soustanovitelj REMM-a.

 • Marina Karamarko
  22:00 - 23:30

  Na večeru elektronike se nam bo 12. avgusta kot prva ženska zastopnica elektronske glasbe na tem festivalu, pridružila tudi zmagovalka hrvaškega Burn Studios Residency. V svoji več kot 10 letni zgodovini za mešalno mizo, se lahko pohvali s kar pestrim repertoarjem, mini turnejo po ZDA, nastopi po Veliki Britaniji ter na Ibizi kot del Sonar Off Festivala.

 • Lexo
  20:30 - 22:00

  Lenart Bogataj, pri nas bolje poznan pod psevdonimom Lexo, se z elektronsko glasbo ukvarja že nekaj let, zadnjo leto pa se posveča tudi lastni produkciji. Kot svoj najljubši žanr opredeljuje Techno z različnimi primesmi Housa in Minimala.
  Na svoji glasbeni poti si je oder delil že z nekaterimi večjimi imeni domače in tuje scene. Tukaj velja omeniti: Petar Dundov, Tomy Declerque, Urban Jeram, Damir Hoffman, Tea Vuckovic.
  Kot pravi sam, mu letošnja Čipkarija odpira priložnost, da se domači in ostali publiki pokaže v svoji najboljši luči.

Podatki

Pričetek:
Petek, 12. avgust 19:00
Konec:
Sobota, 13. avgust 3:00
Vstopnina:
Early bird: 8€
Predprodaja: 10€
Na dan dogodka: 12€

Lokacija

Kajzer park (Google Map)