Obzorje št. 15

Petek, 19. avgust 21:00 - Sobota, 20. avgust 2:00

Vstop prost

»Nismo več tujci v temačnem svetu pritlehne svetlobe karbidove svetilke, zatohlega vonja po žveplu in živosrebrnih kapljic, ki rosijo iz trde skale. Lahko bi rekli, tu smo doma. Obzorje št. 15 je naš dom. Dom elektromonsterjev, triokih pošasti, štiriglavih monstrumov, goloritih kriplov in steklenookih bastardov. Dom dleta in kladiva, repetitivnih udarcev, težkih basov in glasnih vzklikov.«

Obzorje št. 15 na Čipkariji – petič! Letos nič manj temačno in nič manj glasno z Harisom Piltonom, W.G. (My Hell Jackson)... oba s spremljevo MC Ali-ja. Da pa večer ne bo prekratek, se nam bodo pridružili tudi d:light kru.

Obvezna oprema: čelada, uniforma in Geruš. Akcija!

 • Haris Pilton
  21:00 - 3:00

  Stil Harisa Piltona bi lahko opisali kot unikatno zlitje ciganske glasbe in urbanih beatov, začinjenih z reggaejem, dubom in jungleom – kombinacija, ki daje vtis futurističnega “Balkan Rasta Šunda” pod vplivom stripov Alana Forda.

  Od leta 2006, ko je Pilton začel s produkcijo glasbe, je posnel že več kot 50 remixov ciganske glasbe. Leta 2013 je v kolaboraciji z Gipsy Sound System posnel dvojni album z naslovom Magic Winery. V svoji karieri, ki obsega več kot 300 nastopov, je obiskal že večino evropskih držav (Nemčijo, Italijo, Avstrijo, Švico, Francijo, Veliko Britanijo, Slovenijo, Hrvaško, Bosno, Srbijo, Makedonijo, Bolgarijo) ter klubov in festivalov, vključno z Exitom, Goulash Diskom, Fusion, Evropavoxom and Seasplashom.

  Zadnja leta se posveča predvsem svoji lastni glasbi s svojim bandom The Ufoslavians (nastopati začeli leta 2016) in projektom Kalifat Dub, kjer sodeluje z MC Chakka. Haris Pilton poleg tega sodeluje tudi pri dveh drugih projektih, Bitter Delight (neo soul) in Doggy Brasco (blues, laid back reggae).

  Glasba Harisa Piltona ponuja: anarhistično vzdušje ciganske underground glasbe, gibanje teles, masažo nog, pranje možganov brez bledenja barv, čiščenje ušes, osvoboditev duše in reševanje oči pred UV žarki.

  Njegova glasba je vprašanje in ne odgovor!

 • W.G. (My Hell Jackson)
  21:00 - 3:00

  Starosta dnb scene, true jungle head in eden izmed tehnično bolj podkovanih slovenskih DJjev, kar se tiče miksanja!V idriji se bo predstavil predvsem s svojim reggae, jungle, dnb predznakom in heavy jump up dropi.

  P.S.:za plesalce priporoča športno obutev!!

 • MC Ali Massive
  21:00 - 3:00

  Hip Hop vocal /w Haris Pilton & W.G. (My Hell Jackson)

 • d:light kru
  21:00 - 3:00

  Klepetz, Dub_Tone in Fitipaldi. Skupina dj-ev z večletnimi izkušnjami, ki uživa v vrtenju drum and bass-a. Organizatorji dogodkov v lokalnem okolju in gostje v vseh večjih alternativnih klubih po Sloveniji (Klub K4, Metelkova, Klub ZOO, Plac 33/45, Public Bled...). V njihovih nastopih lahko pričakujete komade iz lastne produkcije in polno skledo nizkofrekvenčnih dobrot. #onelove

Podatki

Pričetek:
Petek, 19. avgust 21:00
Konec:
Sobota, 20. avgust 2:00
Vstopnina:
Vstop prost

Lokacija

Swenak