Potopisno predavanje

Torek, 16. avgust 20:00 - Torek, 16. avgust 22:00

Vstop prost

Iztok Bončina svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, dolgoletni turistični vodnik, potapljač, astronom in popotnik. Od leta 1985 potuje in vodi turistične skupine po Evropi in ostalih kontinentih. Že 25 let organizira razne turistične seminarje in več kot dvanajst let različne fotografske tečaje in delavnice po vsej Sloveniji.

Organizira in vodi tudi fotografska potovanja po svetu (Egipt, Šrilanka, Istanbul.) Fotografira že od srednje šole, zadnja leta predvsem v vlogi fotoreporterja. Opravil je seminar profesionalne fotografije pri New York Institut of Photography, znanje in izkušnje pa je pridobival tudi na fotografskih delavnicah, ki so jih vodili prestižni svetovni fotografi, npr. David Alan Harvey, Antonin Kratochvil, Eugene Richards … Je predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev bil je tudi urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Popotnik. Že vrsto let objavlja popotne prispevke in fotografije v raznih časopisih in revijah.

  • Iztok Bončina
    20:00 - 22:00

    Iztok Bončina, predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev ter urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Popotnik.

Podatki

Pričetek:
Torek, 16. avgust 20:00
Konec:
Torek, 16. avgust 22:00
Vstopnina:
Vstop prost

Lokacija

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija