Reggae night

Nedelja, 14. avgust 19:00 - Ponedeljek, 15. avgust 2:00

Vstop prost

Kot ve vsak Idrijčan povedati, Čipkarije ni brez Mejce. Blizu Mejce, kakor domačini pravijo zelenemu parku, ki je rahlo umaknjen iz centra mesta in je že od nekdaj služil kot prostor za druženje več generacij idrijčanov, se nahaja idrijska Kamšt ter začetek sprehajalne poti ob Rakah. Idrijska kamšt je mogočna in tehnično izpopolnjena črpalna naprava, ki je nekdaj služila za črpanje jamske vode iz rudnika, danes pa slovi kot največje ohranjeno leseno vodno kolo v Evropi.

Nazadnje je Čipkarija domovala v Mejci in čeprav se je sobotni koncert preselil na višjo lokacijo nad parkom, se tradicija reggae in ska večera ob idrijski Kamšti nadaljuje.

 • BRO
  22:00 - 23:30

  Mate Brodar a.k.a. BRO je priznani glasbeni ustvarjalec, prisoten v mnogih različnih slogih ter zvrsteh. Stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer je junija 2009 z izzidom svojega prvega samostojnega albuma stopil na novo pot.

  Glasba na plošči z naslovom Serious reggae deviations ne dopušča preveč predalčkanja, je pa bolj ali manj zasidrana v reggae vodah. Nosilna skladba prvenca je prav gotovo Universe, za katero je bil posnet tudi videospot. Drugi album, izdan leta 2013, nosi naslov Smoods, na njemu pa poleg izvrstnih glasbenikov (Jani Hace, Marko Črnčec, Matej Horvat ...) najdemo tudi kar nekaj znanih pevskih imen - Buda (Elvis Jackson), Jah Mason (Jamajka), Tshaka Junior (zmagovalec European reggae contest 2009)…

  Z Budo, pevcem skupine Elvis Jackson, sta posnela noro dober singl Bag Full of Weed.

 • Good Vibrations
  21:00 - 1:00

  Dolgo izgubljen kolektiv sorodnih duš je končno našel svoje mesto pod soncem. Po dveh letih raziskovanja jamajških ritmov, se Good Vibrations podaja v širni svet, kjer bodo v osemčlanski reggae in ska postavi zazibali kolena vseh prisotnih! Več kot le dober žur!

Podatki

Pričetek:
Nedelja, 14. avgust 19:00
Konec:
Ponedeljek, 15. avgust 2:00
Vstopnina:
Vstop prost

Lokacija

Mejca