Stand up

Četrtek, 18. avgust 19:00 - Četrtek, 18. avgust 20:30

Vstopnina

Ni dvoma, da bo na letošnji Čipkariji s pestrim glasbenim programom žagalo in ropotalo. Da pa se bo, že tretje leto zapored, po idrijskih ulicah razlegel smeh, smo v idrijski kino na večer stand-up komedije povabili nekaj najbolj odmevnih imen tega 'fohta' v naši mali deželi.

Nekdaj rudniški teater, danes Filmsko gledališče v Idriji, velja za najstarejšo ohranjeno gledališko stavbo na Slovenskem. Poleg filmov so se v njem odvrteli že številni nastopi glasbenih izvajalcev, plesalcev in lokalnih društev, leta 2014 pa premierno v okviru Čipkarije tudi stand-up večer. Letos nas bodo nasmejali: Lucija Ćirović, Gašper Bergant in Mirza Tvrtković.

 • Lucija Ćirović
  19:00 - 20:30

  Stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča se je proslavila s številnimi filmskimi in gledališkimi vlogami.

  Širši javnosti verjetno najbolj poznana po vlogi čistilke Fate v slovenski nanizanki TV Dober Dan, komediji Moški&ženske.com, nedavno pa kot ena od voditeljev Vikotrjev.

  Njeni stand up nastopi so komični vrhunci, saj je ena od pionirk slovenske stand up komedije.

 • Gašper Bergant
  19:00 - 20:30

  Zgornjesavinjčan, ki ima rad pivo, suho meso, vonj po senu in starejše ženske (se pravi nad 26). V tem vrstnem redu. Ukvarja pa se tudi s komedijo in kvartopirstvom. Ena od teh dveh zadev mu gre kar dobro od rok.

 • Mirza Tvrtković
  19:00 - 20:30

  V stand up komediji se je prvič preizkusil na open mic večerih v KUDu France Prešeren, v organizaciji Vida Valiča. S simpatičnostjo in šalami na račun svojega imena in porekla se je hitro priljubil publiki in organizatorjem. Nanizal je kar nekaj uspešnih nastopov, med drugim na mariborskih festivalih Lent in ŠpasFest, na Tednu mladih v Kranju in v Ljubljani v Siti Teatru, KUDu France Prešeren in Cvetličarni.

Podatki

Pričetek:
Četrtek, 18. avgust 19:00
Konec:
Četrtek, 18. avgust 20:30
Vstopnina:
8€ (prodaja se začne na vhodu na dan predstave, eno uro pred začetkom)

Lokacija

Filmsko gledališče